Kaanaa Center - Teiskon Moottoriurheilukeskus

Kaanaa Center on Tampereen Vauhtipuisto ry:n ylläpitämä harrastus- ja monitoimikeskus, joka tunnettiin aiemmin nimellä Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskus.

Kaanaassa on kilpailtu monessa eri lajissa ja luokassa:

- jokkis
- motocross
- karting
- speedway
- drifting
- purjelento
- ym...

Keskus on saanut alkunsa 1980-luvun alussa, jolloin Kaanaaseen rakennettiin pienkenttä ilmailuharrastusta varten. Suunnitelmat sisälsivät lentokentän lisäksi motocrossradan, rallicrossradan ja speedwayradan.

Kuvien lähde: Tampereen kaupunginarkisto

Nykysin Kaanaa Centerissä järjestetään suuria kansallisia kisoja mm. Kardaanikunkku ja motocrossin kansalliset kisat. Jukolan viesti on juostu kaksi kertaa Kaanaassa (1986 ja 2008). Kyläyhdistys tekee yhteistyötä kaikkien Kaanaa Centerin toimijoiden kanssa.

Kaanaan Grand Prix / Tamring

Tiesitkö, että Kaanaaseen on aikanaan kaavailtu Formula 1 -rataa ja -osakilpailua? Ensimmäisen kerran F1-radan rakentaminen nousi ajankohtaiseksi Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskuksen suunnittelun yhteydessä 1980-luvun alkupuolella – epäilemättä Keke Rosbergin menestyksen innoittamana. Tuolloin hanke kuitenkin todettiin kalliiksi ja liian suureksi vastuuksi tamperelaisille veronmaksajille, eikä radan rakentamista voitu perustella vain yhden kansainvälisen kilpailun mahdollisella järjestämisellä.